071 - 341 23 83
info@dankenhoop.nl
 
Inloggen zelf service
Klantnummer en wachtwoord zijn terug te vinden op uw nota van het afgelopen jaar, deze gegevens zijn ook op te vragen via het
 
Contact formulier          Inloggen

Zoeken
 Zoeken
Adres gegevens
Dank en Hoop
Rijndijk 63
2394 AC
Hazerswoude Rijndijk
071-3412383


info@dankenhoop.nl

  Volg ons op
    Facebook.
Caravanbedrijf
Dank en Hoop
 

 

 

Historie


Van stal naar stalling - een stukje historie

1957
Caravanstalling Dank en Hoop is een van de eerste en grootste stallingen van ons land.
De naam herinnert aan de tijd dat Dank en Hoop een boerderij was met zo'n 30 hectare land waar 42 stuks melkvee werd gehouden.
In de jaren vijftig heerste er een besmettelijke ziekte onder de koeien die op last van de overheid geruimd moesten worden. Ook toen betekende dat een ramp voor de boeren en zeker in een tijd waarin ons land toch al op velerlei terreinen in de wederopbouwfase zat. In die jaren stalde iemand uit Leiden zijn caravan onder een afdak bij boer Dirk Wesselingh, de eigenaar van boerderij Dank en Hoop aan de Rijndijk in Hazerswoude. 'Er zit brood in', voorspelde de man uit Leiden. Hij had gelijk. De boerderij van Dirk Wesselingh, die dateert uit 1894, veranderde van lieverlee steeds meer in een bedrijf met loodsen waarin caravans kunnen worden gestald.
Het was het begin van wat nu al jaren een gespecialiseerd bedrijf is op het gebied van stalling van caravans en vouwwagens, waarbij op verzoek ook nog service en onderhoud kan worden verleend.

1974
Sinds 1974, het jaar dat Rob Wesselingh, de zoon van Dirk, de leiding kreeg over de stalling, heeft het bedrijf helemaal geen agrarische bestemming meer.
Slechts een kippenren op het terrein, waarin de tokkende bewoners volop de ruimte hebben om te scharrelen, herinnert nog aan het boerenbedrijf dat Dank en Hoop eens was.

2005
In 2005 heeft Ralph Wesselingh zoon van Rob de stalling overgenomen. Inmiddels staan er zeventien speciaal voor dit doel gebouwde loodsen waarin ongeveer 1200 caravans en vouwwagens volledig afgesloten, droog en veilig kunnen overwinteren. Onder die zeventien zijn loodsen met extra brede boxen, speciaal afgestemd op de tegenwoordige afmetingen van de steeds groter geworden en ruimer uitgeruste caravans die dan ook worden aangeduid met synoniemen als 'grote jongen', 'kasteel op wielen', 'sleurhut' of 'luxe tweede huis'.

Inmiddels is het bedrijf met gespecialiseerde Bovag medewerkers, zeer actief in het onderhouden en uitvoeren van klussen aan de caravans en vouwwagens.